Yritysluennot

Olen luennoinut ja valmentanut yrityksissä ja tapahtumissa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnin, ravitsemuksen, paremman unen, stressin ja palautumisen teemoista vuodesta 2011.

Yritysluentojani myy Speakersforum – löydät puhujasivuni ja tarjouspyyntölomakkeen täältä. Voit myös laittaa tarjouspyynnön Jonille, joni@optimalperformance.fi.

Minun mielestäni ei ole olemassa erikseen työhyvinvointia ja arkihyvinvointia, vaan ne linkittyvät tiiviisti toisiinsa. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen heijastuu työssäjaksamiseen, siihen miten kohtaamme toisemme töissä ja kuinka jaksamme työelämän paineita. Yrityskulttuurilla, johtamisella ja ilmapiirillä on ilman muuta valtava merkitys ihmisten hyvinvointiin työpaikoilla. Ilman jokaisen yksilön riittävää hyvinvointia nuo kolme asiaa eivät mitä todennäköisimmin auta ihmisiä viihtymään hyvin työssään ja antamaan parasta panostaan yrityksen eteen.

Intohimonanani on hyödyntää työssäni ymmärrystä ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista: ravitsemuksesta, liikkeestä, palautumisesta, mielestä ja ihmissuhteista. Tavaramerkikseni on muodostunut vaikeidenkin asioiden sanallistaminen jokaiselle kuulijalle ymmärrettävään muotoon – puhuttiinpa sitten hormoneista, stressin fysiologiasta tai elämäntapamuutoksen edellyttämästä arvojen pohdinnasta.

Luentotyyliäni kuvaillaan innostavaksi, selkeäksi ja käytännönläheiseksi. Luennoillani kannustan kuulijoita keskittymään pieniin tapamuutoksiin yksi kerrallaan – ei tarvita valtavia elämäntaparemontteja yhdeltä istumalta, vaan pieniä, toistuvia muutoksia arjessa.

Ravitsemusluennoilla pureudun arjen vireystilan ja keskittymiskyvyn kohottamiseen paremman ravinnon avulla. Pidempiin luentoihin voidaan yhdistää myös smoothiedemo, jonka kautta kuulijat saavat herkullisen muistutuksen välipalojen tärkeydestä ja kasvisten virtaa tuovasta voimasta.

Stressiä ja palautumista lähestyn luennoillani stressin fysiologian ja palautumista edistävien elintapojen näkökulmasta. Kuulijat pääsevät pohtimaan, millaisia kuormitustekijöitä omaan arkeen kuuluu ja millaisilla käytännön toimilla omaa unta ja päiväaikaista palautumista voisi parantaa. Pidempiin valmennuksiin voidaan yhdistää Firstbeat-analyysi, jolla mitataan stressiä ja palautumista.

Yhtiökumppanini ja aviomieheni Joni Jaakkola on myös suosittu puhuja ja meidät voi tilata puhumaan tapahtumiin myös yhdessä. Jonin puhujaprofiilin Speakersforumin sivuilla löydät tästä.

Kuva: Pequ Nieminen / Hidasta Elämää

Tilaa minut tai tiimiläiseni puhumaan, tulemme mielellämme innostamaan tiimiäsi pitämään parempaa huolta itsestään!

Lue lisää Optimal Performancen yrityspalveluista ja referensseistä täältä.

Palautetta Kaisa Jaakkolan yritysluennoista ja -valmennuksista:

”Meillä oli ilo saada Kaisa Jaakkola luennoimaan Turun yliopistolliseen keskussairaalaan väsymykseen vaikuttavista tekijöistä ja omien tapojen vaikutuksesta väsymykseen.

Työntekijämme ovat vuorotyöläisiä ja kamppailevat väsymyksen, hormonitasapainon häiriintymisen ja epäsäännöllisen elämänrytmin kanssa päivittäin. Lisäksi työ on hyvin stressaavaa ja nopeatahtista. Tämän vuoksi monen työntekijän stressitaso on jatkuvasti kohtuuttoman korkea.

Väsyneestä virkeäksi -luento oli juuri se mitä lastenklinikan työntekijämme tarvitsivat. Luennon jälkeen tarjottu neljän viikon Väsyneestä virkeäksi nettivalmennus motivoi osallistujia vielä enemmän muuttamaan omia elämäntapoja.

Kaisan suosittelemat pienet seikat liikunnan, nukkumisen, syömisen ja arjen rutiinien toteuttamisessa auttoivat monia ymmärtämään, että muutos ei aina ole isoa vaan lähtee pienistä asioista kohti pysyvää elämäntapaa.”
– Martiina Gönholm, kätilö, TYKS


”Kaisa Jaakkola on käynyt vierailevana ravintovalmentajana Trainers’ Housen Fight Club -ohjelmassa. Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä Kaisalta saamiinsa ruokailuohjeisiin. Kaisan opit ravinnon ja hyvinvoinnin yhteydestä ovat auttaneet asiakkaitamme löytämään uuden lähestymistavan ruokailutottumuksiinsa.”
– TrainersHousen Fight Club -ohjelman palautetta


”Kaisa Jaakkolan ”Väsyneestä Virkeäksi -luento antoi kattavan kokonaiskuvanhyvinvoinnin kolmesta osaalueista ja muistutti niiden tärkeydestä: uni ja rentoutuminen, yksilöllinen ja puhdas ruokavalio sekä rakentava ja säännöllinen liikunta. Kaisan omakohtaiset kokemukset sekä helposti lähestyttävä esiintymistapa herätti kahden tunnin luennon aikana myös kysymyksiä ja keskustelua. Kirsikkana kakun päällä Kaisa antoi hyviä ja helposti toteutettavia kätännön vinkkejä arkeen, joita moni kuulija HP:lla kertoi hyödyntävänsä!”
– Hewlett-Packard Oy:n kokemuksia Väsyneestä virkeäksi -luennosta


”Aamiaisen muuttaminen kolahti kovasti, munakas tulee tästä lähtien vireystilan nostattajaksi. Hiilihydraattien ajoitus oli aivan uutta asiaa. Kiinnostava esitys, paljon uutta tietoa. Napakka ja selkeä esitys.”
– Akavan erityisryhmien Pirkanmaan alueryhmän palautetta


”Sain sellaista tietoa, mitä en odottanut saavani ravintoluennolta. Oman ruokapäiväkirjan tutkiminen oli yllättävän tehokas harjoitus. Kaisalla on helppotajuinen tapa esittää asioita. Monipuolinen luento.”
– Meilahden sairaalan, kirurgian poliklinikan urologian osaston palautetta


”Ravintoworkshop avasi silmiä. En ollut aiemmin tajunnut, miten vähän kasviksia ja proteiineja ruokavalioni sisältää ja mitä niiden puute aiheuttaa. Oli kiva kuulla, miten helposti hyviä valintoja voi tehdä vaikka olisi kiire, se on eniten omasta mielentilasta ja halusta kiinni. Biosignature-mittaus oli mielenkiintoinen lisä, tästä haluan oppia enemmänkin.”
– Nuorten Yrittäjien Voimalan palautetta


”Kaisan innostus aiheeseen näkyy, esitystapa oli selkeä ja mukaansatempaava. Vihersmoothien havannointi ja sen maistelu oli loistava. Tämän otan huomenna jo käyttöön! Kiva, ettei paasattu mitä ei saa syödä. Stressin vaikutus vatsarasvan kertymiseen selitti paljon oman kehoni toiminnasta.”
– Helsingin poliisilaitoksen rikososasto, väkivaltarikosyksikön palautetta

”Parasta oli, että valmentaja oli elävä esimerkki asioiden toimivuudesta. Positiivinen ja reipas puhuja, valmennus oli maanläheinen ja johdonmukainen. Pidin siitä, että hän pystyi esittämään perustelut asioihin ja näyttämään asiakkaiden tuloksia, tämä vakuutti.” 
– Helsingin poliisilaitoksen rikososasto, väkivaltarikosyksikön palautetta


”Valmennus oli kaikin puolin valaiseva. Kaisa pystyi hyvin käytännönläheisesti tuomaan esille, miten ruoka muuttuu matkan varrella kun sitä käsitellään teollisesti, hyvänä esimerkkinä kaura aina jyvästä sokerikekseihin. Liikunnasta uutena tuli se, että vaativilla painoilla lyhyiden sarjojen tekeminen muokkaa kehoa tehokkaammin kuin lenkillä käynti laihduttamista ajatellen.”
– Tampereen Kauppakamarin palautetta