Kirjat

Kaisa Jaakkolan kirjat

Palaudu ja vahvistu

– Ilmestynyt syyskuussa 2018
– Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
– Sivuja: 210
– Tilaa kirja täältä

Kenelle? Väsyneelle arjen sankarille, hiukan turhan paljon innostuneelle kuntourheilijalle, rapakuntoiselle itsensä unohtaneelle. Huonosti nukkuvalle, tavallisen elämän uuvuttamalle, vaikeiden elämänkokemusten ja kriisien masentamalle. Jokaiselle palautumisesta kiinnostuneelle.

***

Ehditkö palautua arjen kiireistä? Jokainen tarvitsee parempia arjesta palautumisen taitoja viimeistään silloin, kun elämässä tulee vastaan yllättäviä tapahtumia. Kirja opettaa pieniä ja helppoja palautumiskeinoja, kuten hengityksen huomioimista, sekä herättää huomaamaan, jos tarvitaan vaativampia muutoksia, kuten elintapojen muuttamista.

Puolet työikäisistä suomalaisista kokee väsymystä, joka tekee arjessa jaksamisesta hankalaa. Moni on huomaamattaan stressaantunut ja ahdistunut ylikuormituksen seurauksena. Riittävä unikaan ei välttämättä korjaa oloa. Usein ajatellaan, että palautuminen liittyy vain urheiluun. Hektinen elämä voi kuitenkin olla keholle ja mielelle kuin jatkuvaa urheilusuoritusta.

Kokemuksiaan kirjassa jakavat monet alansa huippuammattilaiset, kuten unilääkäri ja dosentti Henri Tuomilehto, mindfulness-pioneeri Leena Pennanen sekä entinen Karhu-ryhmän poliisi ja resilienssistä tohtoriksi väitellyt Harri Gustafsberg.

Palaudut ja vahvistut, kun:

  • nukut virkistävää ja syvää yöunta
  • opit rytmittämään arkea ja sisällytät siihen palauttavia hetkiä
  • harjoittelet hyväksyvää, tietoista läsnäoloa ja vahvistavia ajatusmalleja
  • syöt säännöllisesti ja liikut viisaasti
  • ymmärrät vaikeiden elämäntapahtumien pitkäkestoiset vaikutukset kehoon ja mieleen

Hyvän olon hormonidieettiHyvän olon hormonidieetti

– Ilmestynyt 2016, korvaa v.2011 ilmestyneen Hormonidieetti-kirjan
– Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
– Sivuja: 224
– Tilaa kirja täältä

Kenelle? Laihduttajalle, joka haluaa oppia pysyvän hyvän olon filosofian dieettien sijaan. Kirja antaa vinkit käytännön toteutukseen kiireisessäkin elämässä. Tieteellisiin tutkimuksiin ja käytännön kokemuksiin perustuvan kirjan avulla onnistut varmasti!

***

Tiedätkö, miten hormonit vaikuttavat laihtumiseen ja painonhallintaan? Vaikutat itse hormonitasapainoosi joka päivä: tämän kirjan opeilla opit tekemään sen tietoisesti.

Liika stressi, huono uni, suolisto-ongelmat ja jumissa oleva aineenvaihdunta vaikuttavat merkittävästi hormonitasapainoon ja hankaloittavat laihdutusyrityksiä.

Hyvän olon hormonidieetti korvaa v. 2011 ilmestyneen Hormonidieetti-kirjan. Kirja on kokonaan uusittu rakenteensa ja kuvituksensa puolesta, ja myös teksti on suurelta osin uutta.

Hyvän hormonitasapainon avulla:
– laihdut tinkimättä hyvästä olosta
– voitat väsymyksen
– aktivoit aineenvaihduntaasi
– hallitset stressiä paremmin
– pääset eroon makeanhimosta ja
– näytät nuoremmalta.


Reipas, rakas raskaus

– Ilmestynyt 2015
– Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
– Sivuja: 224
– Tilaa kirja täältä

reipas rakas raskaus pikkukansi

Kenelle? Tiedät, että tulevien vuosien aikana elämääsi voisi mahtua perheenlisäystä tai olet ehkä jo raskaana. Haluat ymmärtää hormonien toimintaa hedelmällisyyden näkökulmasta, raskausaikana ja raskaudesta palautuessa. Kenties sinulla on tai on ollut raskausdiabetes ja toivoisit voivasi hoitaa sitä elämäntavoilla, tai välttää sen puhkeamisen seuraavassa raskaudessasi. Kaipaat inspiraatiota hedelmällisyyden parantamiseen, raskausajan terveellisiin elämäntapoihin ja raskauden jälkeiseen pikkuvauva-aikaan. Tämä kirja on kirjoitettu sinulle, lämpimällä ja sallivalla asenteella.

***

Ravinnolla, elämäntavoilla ja hyvällä hormonitasapainolla voi parantaa hedelmällisyyttä, helpottaa raskausaikaa ja nopeuttaa synnytyksestä palautumista sekä antaa parhaat rakennusaineet syntyvälle lapselle.

Kirjassa syvennytään hedelmöittymiseen, raskausaikaan ja ensimmäisiin synnytyksen jälkeisiin kuukausiin. Mitä syödä, miten liikkua ja levätä, jotta vointi olisi paras mahdollinen?

Kirjassa annetaan käytännöllisiä elämäntapavinkkejä, joista on helppo pitää kiinni väsyneenäkin. Kirja sisältää myös Kaisan oman kertomuksen äidiksi tulemisesta.


Taikinasta teräkseksi – kropparemontti kiireiseen arkeen

– Ilmestynyt 2013
– Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
– Sivuja: 220
– Kirja ei ole enää myynnissä

Kenelle? Haluat päästä toteuttamaan Hormonitasapaino- ja Hormonidieetti-kirjojen oppeja käytännössä ja oppia elämäntapamuutokset järkevällä rytmillä. Olet ehkä kyllästynyt jojoiluun ja siihen, että samat vanhat tavat palaavat aina uudelleen osaksi elämääsi. Haluat oppia treenaamaan painojen kanssa, ehkäpä kotonasi kuntosalin sijaan.

***

Vihdoinkin on samoihin kansiin pakattu mentaalinen sparraaja, elämäntapa- ja treeniohjeet ja ihka elävä tapauskertomus!

Taikinasta teräkseksi sisältää perusteelliset ohjeet täydelliseen elämäntaparemonttiin stressinhallintaa unohtamatta. Se on konkreettinen työkalu ryhdistäytymiseen kaikille työ- tai perhe-elämän vetelöittämille vartaloille.

Todistavana esimerkkinä toimii kiireinen yrittäjä, tietokirjailija ja perheenäiti Katleena Kortesuo, jonka matka taikinasta teräkseksi on dokumentoitu kirjaan elementti elementiltä. Katleenan aiemmat tietokirjat löytyvät osoitteesta www.eioototta.fi/kirjat.

Kirja sisältää:

  • Uudet elämäntavat vuoden ajalle
  • Oppeja käytäntöön vievät tehtävät
  • Punttitreeniohjelmat puoleksi vuodeksi
  • Tietoa ja reseptejä
  • Katleenan kokemuksia omasta muutoksestaan

Hormonitasapaino – opas energiseen elämään

– Ilmestynyt 2012
– Lukuisia kuukausia Suomen myydyimpien tietokirjojen listalla, 20 000 myytyä kirjaa (1/2016)
– Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
– Sivuja: 320
Tilaa kirja täältä

Kenelle? Haluat ymmärtää hormonien vaikutuksen kokonaisvaltaisesti elämääsi, mm. yleiseen hyvinvointiin, sairauksien riskiin, mielen tasapainoon, sosiaalisiin suhteisiin, libidoon ja kehonkoostumukseen. Kirja sisältää syvällistä asiaa hormoneista joihin voimme itse vaikuttaa. Ehdoton hankinta kilpirauhasongelmaiselle.

***

Syökö stressi luovuuden ja innostuksen työhön? Nukutko yhtä vähän kuin abiturientti ennen yo-kirjoituksia? Häviääkö suklaalevy illassa tai mäyräkoira viikonlopussa aivan huomaamatta? Oliko seksi mielessä viimeksi edellisellä vuosituhannella?

Nyt on aika tarkastella hormonitasapainoa – se muovaa terveyttäsi, ajatuksiasi, valintojasi ja vartaloasi. Hormonit vaikuttavat koko elämääsi joka hetki.

Moni meistä on tietämättään kiitotiellä kohti kroonista sairautta, kuten kakkostyypin diabetestä tai kilpirauhasen vajaatoimintaa. Tämän kirjan avulla pystyt tiedostamaan ajoissa ruokavalion ja elämäntapojen vaikutukset hyvinvointiin ja hormonitasapainoon. Helpoilla elämäntapamuutoksilla saat enemmän energiaa päivittäiseen elämään.


Hormonidieetti – opas yksilölliseen täsmälaihdutukseen

– Ilmestynyt 2011
– Poistunut myynnistä Hyvän olon hormonidieetin korvattua tämän kirjan (uusi versio vanhasta kirjasta, yli puolet Hyvän olon hormonidieetistä on uutta materiaalia)
– Yli 20 000 myytyä kirjaa, kahdeksan painosta
– Sivuja: 177
– Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi