Kaisa & media

Kaisa Jaakkola

Kaisa Jaakkola on tietokirjailija, hyvinvointialan yrittäjä, työhyvinvoinnin luennoitsija, mindfulness-ohjaaja CFM®, RYT200-joogaopettaja ja äiti. Alkuperäiseltä koulutukseltaan Kaisa on tietojohtamisen DI.

Kaisan odotettu kuudes tietokirja, Palaudu ja vahvistu ilmestyi Tammen julkaisemana syyskuussa 2018. Kaisan aiempia kirjoja on myyty yli 70 000 kappaletta. Vuoden 2019 alkupuolella Palaudu ja vahvistu -kirjaa oli myyty jo yli 10 000 kappaletta.

Kaisa omistaa miehensä Joni Jaakkolan kanssa Optimal Performance -valmennusyrityksen ja Optimal Performance Center -kuntosalin ja valmennuskeskuksen Helsingissä. Optimal Performancen kautta Kaisa ja hänen tiiminsä ovat valmentaneet vuosien varrella lähes 50 000 suomalaista kohti parempaa hyvinvointia.

Kaisa hyödyntää työssään ymmärrystä ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista: ravitsemuksesta, liikkeestä, levosta, mielestä ja ihmissuhteista. Kaisan tavaramerkkinä on vaikeidenkin asioiden sanallistaminen jokaiselle kuulijalle ymmärrettävään muotoon – puhuttiinpa sitten hormoneista, stressin ja palautumisen fysiologiasta tai elämäntapamuutoksen edellyttämästä arvojen pohdinnasta.

Kaisa on työskennellyt ravitsemus- ja hyvinvointialalla vuodesta 2007. Vuosiin on mahtunut monenlaista: satoja yksilö- ja ryhmävalmennuksia, luennointia, lehtiartikkeleiden, blogin ja kirjojen kirjoittamista, urheiluravinteiden ja ravintolisien tuotekehitystä, verkkovalmennuksia vuodesta 2010 sekä personal training -ohjausta. Vähitellen yrittäjyys kasvoi yhden naisen pikkuputiikista yli kymmenen hengen tiimiksi ja 800 neliön valmennuskeskukseksi.

Kaisa ja hänen tiiminsä aloittivat verkkovalmennusten tekemisen ennen kuin kursseja oli juurikaan vielä tarjolla. Vuonna 2010 startattu Oikotie Optimaaliin oli ensimmäinen pidempi valmennuskokonaisuus. Tänä päivänä Kaisa ohjaa asiakkaita läheltä ja kaukaa suositussa Hyvän olon hormonidieetti -verkkovalmennuksessaan ja yhdessä Jonin kanssa Optimal Tribe -verkkovalmennuksessa.

Kaisa Jaakkolan luennot

Yläpuolelta voit katsoa luentotallenteen Nordic Recovery -tapahtumasta, jossa Kaisa oli puhumassa palautumisesta tammikuussa 2019. 

Vuodesta 2011 Kaisa on luennoinut ympäri Suomea. Kaisan luentotyyliä kuvataan innostavaksi, selkeäksi ja käytännönläheiseksi. Luennoillaan hän kannustaa kuulijoita keskittymään pieniin tapamuutoksiin yksi kerrallaan – ei tarvita valtavia elämäntaparemontteja yhdeltä istumalta, vaan pieniä, toistuvia muutoksia arjessa.

Ravitsemusluennoilla Kaisa pureutuu arjen vireystilan ja keskittymiskyvyn kohottamiseen paremman ravinnon avulla. Palautumista ja stressinhallintaa käsitellään luennoilla niin fysiologian kuin myös palautumista edistävien elintapojen näkökulmasta. Kuulijat pääsevät pohtimaan, millaisia kuormitustekijöitä omaan arkeen kuuluu ja millaisilla käytännön toimilla omaa unta ja päiväaikaista palautumista voisi parantaa.

Yritys- ja yksilövalmennuksissa Kaisa ja hänen tiiminsä käyttävät Firstbeat-analyysiä, jolla mitataan stressiä ja palautumista sykevälivaihtelun avulla.

Kaisa on käynyt myös 200 tunnin RYT200-hathajoogaopettajakoulutuksen ja yin-joogaopettajan koulutuksen Villa Mandalassa sekä kaksivuotisen mindfulness-ohjaaja CFM® -koulutuksen Center for Mindfulnessissa. Kaisa ohjaa niin luentoja, kuin pidempiä mindfulness-koulutuskokonaisuuksia ja joogatunteja.

Kaisa Jaakkolan kirjat

Lue kirjojen tarkemmat kuvaukset täältä.

– Palaudu ja vahvistu – vähennä stressiä ja jaksa paremmin (Tammi, syyskuu 2018)
– Hyvän olon hormonidieetti (Tammi 2016, täysin uusittu laitos v. 2011 ilmestyneetä Hormonidieetti-kirjasta)
– Reipas, rakas raskaus – paranna hedelmällisyyttäsi, voi hyvin odotusaikana ja palaudu helposti raskaudesta (Tammi 2015)
– Taikinasta teräkseksi – kropparemontti kiireiseen arkeen (Katleena Kortesuon kanssa, Tammi 2013)
– Hormonitasapaino – opas energiseen elämään (Tammi 2012)
– Hormonidieetti – opas yksilölliseen täsmälaihdutukseen (Tammi 2011, ei myynnissä enää => Hyvän olon hormonidieetti on korvannut tämän kirjan)

Pressikuvat

Klikkaa kuvaa, niin pääset Dropbox-kansiooni josta voit ladata haluamasi pressikuvan suoraan printtikoossa.

Valokuvaaja: Elise Kulmala / Magnet Photography


Kaisa mediassa


Huomenta Suomessa vieraana 25.9.2018 resilienssistä tohtoriksi väitelleen, Karhu-ryhmän ex-poliisin ja kouluttajan Harri Gustafsbergin kanssa. Palaudu ja vahvistu -kirja ilmestyi samana päivänä. Katso haastattelu Katsomosta täältä.

Kaisa Jaakkola Yle aamu-tv Hyvän olon hormonidieetti

Ylen aamu-tv:ssä vieraana tammikuussa 2016, aiheena hormonien merkitys laihdutuksessa. Hyvän olon hormonidieetti -kirja tuli samana päivänä ulos. Katso haastattelu Yle Areenasta täältä.

Kaisa Jaakkola Huomenta Suomi Hyvän olon hormonidieettiHuomenta Suomi: Raakel Lignellin vieraana tammikuussa 2016, ks. video Katsomossa täällä

Kaisa Jaakkola Suomipop Hyvän olon hormonidieetti

Suomipopin Popstudiossa vieraana 21.1.2016, puhumassa fiksusta elämäntapamuutoksesta ja hormonien vaikutuksesta hyvinvointiin. Kuuntele koko haastattelu SuomiPopin sivuilta täältä.

Muita haastatteluita mm.
– Yle Puheella Mikko ”Peltsi” Peltolan vieraana 7.1.2016 puhumassa uudenvuodenlupauksista, liikunnasta ja elämäntapamuutoksesta. Mukana myös PT Bettina Gräsbeck. Kuuntele täältä.
– Yle Puheella Tiina Lundbergin vieraana 12.3.2015 puhumassa raskausajan hyvinvoinnista ja painoharjoittelusta. Kuuntele täältä.
– Suomipopilla Susanna Laineen ja Milla Mattilan vieraana 14.4.2014 puhumassa mm. aamupalamuutoksesta, jolla vireystila nousee ja voit laihtua jopa kymmenen kiloa vuodessa. Katso video ja kuuntele haastattelu täältä.


Koulutukset:

– Tampereen teknillinen yliopisto: Diplomi-insinööri (tietojohtaminen, henkilöstöjohtaminen, tietotekniikka), helmikuu 2007
– Pro PTA Personal Trainer & Nutrition Specialist, 2006, Helsinki
– Ravitsemustieteen perusopinnot, Tampereen kesäyliopisto, 2007-2008, Tampere
– NLP-Akatemia / Ilkka Rajala: NLP™ Practitioner, huhtikuu 2008, kurssi uusittu moneen kertaan
– Charles Poliquin: Biosignature Level 1, toukokuu 2009, Lontoo, Iso-Britannia, kurssi uusittu vuosittain tämän jälkeen
– Charles Poliquin: Biosignature Level 2, kesäkuu 2009, Rhode Island, US
– NLP-Akatemia / Ilkka Rajala: NLP™ Master Practitioner, syyskuu 2009, Espoo
– Charles Poliquin: PICP Level 1, 2, 3, marraskuu 2009, Rhode Island, USA
– Mark Houston & Charles Poliquin: Cardiovascular Seminar, marraskuu 2009, Rhode Island, USA
– Charles Poliquin: Body Composition Semi-Private Internship, elokuu 2010, Halmstad, Ruotsi
– Charles Poliquin: Biosignature Continued Education, syyskuu 2010, Rhode Island, USA
– Charles Poliquin: Olympic Lifting, lokakuu 2010, Halmstad, Ruotsi
– Charles Poliquin: Biosignature Continued Education, lokakuu 2010, Halmstad, Ruotsi
– NLP Akatemia / Anders Piper: Licensed Sports Performance CoachTM, heinäkuu 2011, Espoo
– NLP Akatemia / Anders Piper: Licensed LAB Profile® Practitioner , heinäkuu 2011, Espoo
– Pro Health Oy, funktionaalinen lääketiede, kuusi FLT-moduulia vuosina 2009-2010, aiheina muun muassa suolisto ja hormonitoiminta
– Valmentamo Oy: Hyvinvointivalmentajan koulutus, tammikuu 2012, Tampere
– Precision Nutrition Certification -ravintovalmentajakoulutus, huhtikuu 2012, online-kurssi
– TAKK & Tiimiakatemia: Sammon Takojat -tuotekehitysvalmennus & tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto, 2012-2013
– Institute for Functional Medicine: Applying Functional Medicine in Clinical Practice, toukokuu 2012, Lontoo, Iso-Britannia
– Institute for Functional Medicine: Cardiometabolic Advanced Practice Module, helmikuu 2013, Tampa, Florida
– Institute for Functional Medicine: GI – Restoring Gastrointestinal Equilibrium, Advanced Practice Module, huhti-toukokuu 2013, Lontoo, Iso-Britannia
– Institute for Functional Medicine: Functional Perspectives in Food & Nutrition, 2014, Kalifornia, USA
– Trainers’ House, Johtajan polku, 2013-2015
– Villa Mandala, joogaopettajan koulutus RYT200, 2012-2015
– Villa Mandala: Yin-joogaopettajakoulutus, 2015
– University of Bridgeport, ravitsemustieteen maisteriohjelma, alkanut 1/2016
– Stronghold Rinki, yrittäjyysvalmennus, 2016-2017
– Center for Mindfulness, Mindfulness-ohjaajakoulutus CFM®, alkanut 2016-2018